-
-
Kalender
26 meiHemelvaart1 junSchoolfotograaf6 jun2e Pinksterdag7 junSchoolkamp groepen 8
Extra informatie
Gymrooster 2021-2022
Dag en sporthal | |
Maandag VTA | |
Zaal 1 = Sara | Zaal 2 = Marielle |
08.35 – 09.45: 3B Mirjam |
08.35 – 09.45: 4C Richard |
09.45 – 10.45: 3C Marly |
09.45 – 10.45: 3A Tineke |
10.45 – 12.00: 5C Lotte |
10.45 – 12.00: 5A Cor |
13.00 – 14.15: 6C Esmee |
13.00 – 14.15: 6A Marieke |
Dinsdag VTA | |
08.35 – 10.00: 8B Christel |
08.35 – 10.00: 8A Emil |
10.30 – 12.00: 7C Annique |
10.30 – 12.00: 6B Linda |
13.00 – 14.15: 7B Wim |
13.00 – 14.15: 7A Yvonne |
Vrijdag VTA | |
08.35 – 09.45: Kleuters |
08.35 – 09.45: 8C Ingrid |
09.45 – 10.45: Kleuters |
09.45 – 10.45: 4A Fannie |
10.45 – 12.00: Kleuters |
10.45 – 12.00: 4B Annemiek |
13.00 – 14.15: Kleuters |
13.00 – 14.15: 5B Ramona |
Gymregels
– Geen gymkleding mee?
* Gymdocent noteert dit op eigen klassenlijst.
* 1x per periode kan gebeuren, 2e keer vergeten is niet mee gymmen (een periode is van vakantie tot vakantie). Herhaaldelijk vergeten is niet in de gymles maar op school extra werken.
– Geen gymschoenen mee?
* Niet mee gymmen i.v.m. veiligheidsvoorschriften VTA
– Sieraden af in verband met veiligheid en mogelijke schade. Dit geldt voor horloges, armbandjes, kettinkjes, ringen en grote oorbellen (kan een armbandje niet af, dan een zweetbandje er overheen)
Kledingvoorschrift
We gymmen in korte broek en t-shirt met korte mouwen.
Kinderen met lange haren (over de schouders) nemen een haarelastiek mee.
Pauze
Kleuters Onderbouw Bovenbouw
09.45-10.00 10.15-10.30 10.00-10.15
11.30-12.00 12.00-12.30 12.30-13.00
Informeren van ouders
De informele contacten tussen ouders en leerkracht zijn van groot belang. Wilt u wat melden aan de leerkracht? Loop even binnen ’s ochtends tijdens de inloop of na schooltijd. Wilt u een gesprek? Maak dan even een afspraak.
Informatiebulletin “de Blixopener” (digitale nieuwsbrief)
In principe verschijnt iedere twee weken ons informatiebulletin “de Blixopener”. Alle belangrijke informatie van, voor en vanuit de school, het schoolteam, de werkgroepen, andere betrokkenen en instanties, kan in de Blixopener opgenomen worden. Hierdoor proberen we het voortdurend meegeven (en kwijtraken) van allerlei losse brieven te voorkomen. U vindt de Blixopener op deze website. U kunt zich aanmelden voor het digitaal ontvangen van het informatiebulletin via de website.
Schoolapp
Met de schoolapp heeft de Boschuil één kanaal om te communiceren met u als ouders. In de app is allerlei praktische informatie te vinden. Daarnaast kunt u via de app verlof aanvragen, uw kind ziekmelden of uw hulp aanbieden bij het brigadieren, het overblijven etc. Via de schoolapp wordt u op de hoogte gehouden van activiteiten in de klas.
Privacystatement
Sinds 2018 moeten wij zorgen dat de privacy van leerlingen en medewerkers nog beter wordt beschermd.
In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staan een aantal verplichte maatregelen genoemd die we uit moeten voeren om aan de verantwoordingsplicht te voldoen. De school moet hiervoor een register van de verwerkingsactiviteiten bijhouden. De AVG schrijft voor wat er in het register moet staan.
In overeenstemming met de AVG zijn de volgende zaken vastgelegd:
• welke gegevens wij verwerken;
• waarom wij deze gegevens verwerken;
• hoe wij omgaan met gegevens;
• met wie wij gegevens delen;
• hoe en hoe lang bewaren we de gegevens.
Een groot verschil tussen de oude en nieuwe wet is dat de personen van wie de gegevens verzameld worden veel meer rechten hebben om hier iets aan te doen. Zo kunnen ouders en leerlingen (16 jaar en ouder) inzicht vragen in de gegevens die de school van hen heeft, aanpassingen eisen omdat gegevens niet correct zijn of vragen om de gegevens compleet te wissen of over te dragen (bijvoorbeeld naar een andere onderwijsinstelling).
Het omgaan met beeldmateriaal van uw kinderen heeft speciaal onze aandacht. Het publiceren van foto’s of video-opnamen van een leerling door school gebeurt altijd op basis van toestemming van de ouders. Het is nodig dat u toestemming geeft per media uiting (bijv. website school, ouderportaal of schoolgids). Dit wordt bij inschrijving en daarna jaarlijks gevraagd aan ouders.
In de schoolapp kunt u deze voorkeuren aanpassen.
Wij hebben contactpersonen aangesteld, die zicht houden op alle zaken rondom privacy met betrekking tot school. Dit zijn Fréderique van Hout en Fannie van Schaik.
Alles over hoe wij het privacybeleid geregeld hebben, kunt u vinden op onze site.
Wat vragen wij van u?
Ouders maken graag foto’s en video’s van de kinderen op school en tijdens excursies. Wij vragen aan alle ouders er rekening mee te houden dat niet alle ouders, leerlingen en medewerkers het op prijs stellen dat deze beelden gedeeld worden. Let op: ook voor foto’s die door u onder schooltijd worden gemaakt geldt de nieuwe wet (AVG). Publicatie is alleen toegestaan als u toestemming heeft van de andere mensen die zijn afgebeeld. Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer u een foto plaatst in een besloten Facebookgroep.
Beleid met betrekking tot informatieplicht ouders
Iedere ouder heeft in principe recht op informatie van de school over zijn of haar kind.
Voor ouders die met elkaar getrouwd zijn of samenwonen en die het gezag over hun kinderen hebben, is de situatie duidelijk. Zij krijgen steeds gezamenlijk alle informatie over hun kind. Voor ouders die gescheiden zijn, die niet meer bij elkaar wonen en die wel het gezag hebben, is dit precies hetzelfde. Zij hebben allebei recht op alle informatie over hun kind, waarbij we er in eerste instantie vanuit gaan dat de ouders dit zelf onderling regelen.
In die gevallen waarin dat niet mogelijk is, kunnen ouders dit kenbaar maken aan de school. Aan beide ouders wordt dan de volgende informatie verstrekt: de schoolkalender en de rapporten.
Voor een ouderavond ontvangen ouders een uitnodiging voor een gezamenlijk gesprek. Alleen in bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken.
Ouders die geen gezag (meer) hebben over hun kind, hebben ook recht op informatie over hun kind. De ouder zal daar echter wel uitdrukkelijk zelf om moeten vragen. De school hoeft uit zichzelf geen informatie te geven aan deze ouder(s). Als het gaat om de vader, moet deze bovendien het kind hebben erkend, anders heeft hij geen recht op informatie, ook niet als hij erom vraagt.
Deze ouders hebben een beperkt recht op informatie over hun kind. Het betreft alleen belangrijke feiten en omstandigheden, dus informatie over schoolvorderingen en sociaal- pedagogische ontwikkelingen op school. Als het belang van het kind zich tegen deze informatieverstrekking verzet, dan hebben ouders geen recht op informatie. Dit kan het geval zijn als een rechter of psycholoog heeft geoordeeld dat het geven van informatie aan een ouder het kind zal schaden.
Zie voor meer informatie het protocol voor ouders bij echtscheiding, te vinden op de website van de school.
Klachtenregelingen
Op bestuursniveau (SKPO) is e.e.a. als volgt vastgelegd: Overal waar wordt gewerkt kunnen fouten gemaakt worden. In veel gevallen kunnen we door daar met elkaar over te praten fouten herstellen of zaken met elkaar uitpraten. Soms is er een aanleiding om een klacht in te dienen, als leerling, als ouder en/of als personeelslid. De school beschikt over een klachtenregeling waarin staat aangegeven hoe met dergelijke klachten wordt omgegaan. We kennen twee regelingen: • Klachten over schoolaangelegenheden in het algemeen; • Klachten op het gebied van seksuele intimidatie c.q. ongewenste intimiteiten. Beide regelingen worden hieronder beknopt beschreven.
Klachten over schoolaangelegenheden in het algemeen
Ouders dan wel verzorgers en personeelsleden kunnen bij de klachtencommissie van de school een klacht indienen over gedragingen en beslissingen van het bestuur (de directie) of het personeel van de school. Om de behandeling van een klacht goed te laten verlopen is een regeling opgesteld waarin is aangegeven wie in een klachtencommissie zitten (onder meer een onafhankelijk voorzitter), hoe deze commissie te werk gaat, de termijnen waarbinnen klachten moeten worden behandeld, de geheimhouding, enz. Het is natuurlijk niet zo dat alle klachten die men heeft ook meteen ingediend moeten worden bij de klachtencommissie. Voor kleine en grote klachten moet er in de school altijd iemand zijn die je kunt vertrouwen. Iemand die goed naar je luistert en je advies geeft. Voor leerlingen en ouders is dat meestal in eerste instantie de groepsleerkracht of de directeur. Sommige klachten liggen heel gevoelig en daarom moet er altijd iemand zijn die weet hoe je zulke gevoelige klachten behandelt: de vertrouwenspersoon. Een leerkracht als vertrouwenspersoon is snel te bereiken, maar een nadeel is de betrokkenheid bij school. Daarom is het goed ook een vertrouwenspersoon buiten de school te hebben. Als klagen bij de leerkracht of bij de directie geen oplossing biedt, is er de mogelijkheid om met de vertrouwenspersoon uw klacht te bespreken. Zij/hij zal u adviseren en verder begeleiden.
Voor de Boschuil is dat: Dhr. E. Vos, 06-51951067
Seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten
We vinden het een vanzelfsprekende zaak dat ouders en kinderen het klimaat op onze school als veilig ervaren. Daar waar er toch problemen ontstaan moeten we ons inspannen om die goed op te lossen. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er ten aanzien van uitspraken en/of handelingen, die in strijd zijn met de normale omgangsvormen in onze (school-) samenleving, en die dat veilige klimaat aantasten, zo spoedig mogelijk opgetreden wordt. Het komt helaas voor dat leerlingen, leerkrachten of ouders slachtoffer worden van ongewenste intimiteiten. Men schaamt zich daar vaak onterecht voor en men weet ook niet wat te doen. Erover praten, signalen afgeven gaat gemakkelijker als je weet dat degene aan wie je dat vertelt daar goed, veilig en in vertrouwen mee omgaat. Als vertrouwenspersoon hiervoor is aangesteld mevrouw Irene Kersten. Zij is te bereiken via telefoonnummer 0611 39 69 01. Als zich naar uw mening rondom “ongewenste intimiteiten” situaties voordoen die volgens u niet juist zijn en die u wilt melden dan kunt u rechtstreeks terecht bij de vertrouwenspersoon. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de directeur van de school of de leraar van uw kind en eventueel ook het bestuur hierover benaderen. Al deze personen kunnen u verder helpen en adviseren. Wij kunnen u toezeggen dat wij er alles aan zullen doen om de school die veilige plaats te doen zijn die ze moet zijn.
Verzekering algemeen
Het schoolbestuur (SKPO) heeft de volgende verzekeringen afgesloten:
• Algemene aansprakelijkheid
• Bestuurders aansprakelijkheid
• School ongevallen verzekering (leerlingen en personeel en zgn. hulpkrachten)
• Doorlopende reisverzekering (kamp, schoolreisje, excursies e.d.) t.b.v. leerlingen en personeel en zgn. hulpkrachten
• Schoolevenementen verzekering
• Uitgebreide brand-inventaris verzekering
De premie van de schoolongevallen-, reis- en evenementenverzekering wordt door het bestuur/de school verrekend met de ouders, eventueel via de zgn. vrijwillige ouderbijdrage.
De brand-inventaris verzekering komt ten laste van de schoolexploitatie.
De overige kosten worden rechtstreeks door het bestuur betaald.
Op iedere school liggen de polisvoorwaarden ter inzage. Voor de duidelijkheid geven we hier een samenvatting:
Op grond van de ongevallenverzekering zijn alle betrokkenen bij schoolactiviteiten (leerlingen, personeel en vrijwilligers) verzekerd. De verzekering geeft recht op een (beperkte) uitkering indien een ongeval leidt tot blijvende invaliditeit. Ook zijn de geneeskundige en tandheelkundige kosten gedeeltelijk meeverzekerd, voor zover de eigen verzekering van betrokkene geen dekking biedt (b.v. door eigen risico).
Materiële schade (kapotte bril, fiets, etc.) valt niet onder de dekking.
De aansprakelijkheidsverzekering biedt zowel de school zelf als zij die voor de school actief zijn, dekking tegen schadeclaims ten gevolge van onrechtmatig handelen. In dit verband wijzen we op twee aspecten die vaak aanleiding zijn tot misverstanden.
Ten eerste is de school niet (zonder meer) aansprakelijk voor alles wat tijdens de schooluren en buitenschoolse activiteiten gebeurt. Wanneer dit wel het geval zou zijn, zou alle schade die in schoolverband ontstaat door de school moeten worden vergoed. Deze opvatting leeft wel bij veel mensen, maar is gebaseerd op een misverstand. De school heeft pas een schadevergoedingsplicht wanneer er sprake is van een verwijtbare fout. De school (of zij die voor de school optreden) moeten dus tekort zijn geschoten in hun rechtsplicht.
Het is mogelijk dat er schade wordt geleden zonder dat er sprake is van enige onrechtmatigheid. Bijvoorbeeld tijdens de gymles een bal tegen een bril. Die schade valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering en wordt dan ook niet door de school vergoed.
Ten tweede is de school niet aansprakelijk voor (schade door) onrechtmatig gedrag van leerlingen. Leerlingen (of als zij jonger zijn dan 14 jaar hun ouders) zijn primair zelf verantwoordelijk voor hun doen en laten. Een leerling die tijdens de schooluren of tijdens andere door school georganiseerde activiteiten door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, is daar dus in de eerste plaats zelf (of de ouders) verantwoordelijk voor. Het is dus van belang dat ouders/verzorgers zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten